Sneeuwroem.
Sneeuwroem.

De lente begint op De Hertgang

Algemeen

HALSTEREN - De meteorologische lente begint op 1 maart en op Landgoed De Hertgang in Halsteren is het bewijs daarvan al goed te zien. Ontdek tijdens de speciale voorjaarswandeling hoe de natuur ontwaakt na de winter.

Op zondag 8 maart neemt de gids u mee tijdens een rondleiding door de tuinen en het arboretum van het landgoed, dat bijna zes hectare groot is. Wat valt er te zien? Bolgewassen zoals de Sneeuwroem (Chionodoxa) die, je zou ’t niet zeggen, behoort tot de aspergefamilie. Sneeuwklokjes (Galanthus) natuurlijk, grote witte vlakken zijn zichtbaar tussen de nu nog kale bomen en struiken. De krokussen zullen grotendeels uitgebloeid zijn, maar de kleine smeerwortel (Symphytum grandiflorum) laat z’n witte bloemen volop zien. De papierstruik (Edgeworthia chrysantha) bloeit voordat het blad zich vormt in februari-maart met heerlijk geurende, zijdeachtige bloemen. De kleur van de bloemen wordt al verraden door de toevoeging ‘Chrysantha’ dat ‘met goudgele bloemen’ betekent. De plant vindt zijn oorsprong in het Himalaya gebied, China en Japan, maar hier op De Hertgang doet hij het ook prima. Als het meezit bloeit tijdens deze voorjaarswandeling de magnolia en laat de camelia ook al de eerste bloemen zien.

Zin gekregen in zo’n leuke voorjaarswandeling? Komt dan naar Landgoed De Hertgang. Geopend op 8 maart om 14.00 uur, en dan start ook de rondleiding met de gids. Vooraf wel even aanmelden via hertgang@planet.nl of 0164-683801. Voor kinderen is er ook het een en ander te doen, want er zijn diverse klim- en speeltoestellen in het bosgedeelte. Na de wandeling kunt u in het Bezoekerscentrum genieten van koffie of thee, al dan niet met appeltaart. Daar draait ook de diapresentatie die de vier jaargetijden op ‘t landgoed laat zien. U vindt De Hertgang aan de Klaverblokken 18 in Halsteren. Voor meer informatie over het landgoed: www.dehertgang.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief