Foto: Hanneke Marcelis

Ga jij kijken bij de Vastenavendoptocht? Dit moet je weten!

BERGEN OP ZOOM - De dinsdagmiddag van de Vastenavend staat steevast in het teken van de Vastenavendoptocht. Het is sinds jaar en dag één van de drukst bezochte onderdelen van de Bergse Vastenavend. "Daar zijn we trots op, dus vraagt dat om een route met straten waar het vele publiek de optocht in volle glorie kan aanschouwen." En daarom is dit jaar besloten om een nieuwe optochtroute te ontwikkelen.


De huidige route start vanaf de Kaai en gaat dan via de Boutershemstraat tot aan de Wassenaarstraat, om haar weg te vervolgen naar de Grote Markt. Daar zal traditiegetrouw de tribune te vinden en de speaker te horen zijn. Via de Steenbergsestraat buigt de stoet via de Westersingel richting de Gevangenpoort, waar de Prins en zijn gevolg de optochtdeelnemers zal verwelkomen. Alle deelnemers vervolgen hun weg naar de Kaai waar de optocht op feestelijke wijze wordt afgesloten.

Alle deelnemers krijgen dan ook een groots onthaal. "We creëren er een letterlijke en figuurlijke verbinding tussen de wagens, muzikanten, deelnemers en toeschouwers. Er is plaats voor iedereen en het Bourgondische leven kan er gevierd worden. In het bijzonder willen we de deelnemers meer in het zonnetje zetten, immers vormen zij het kloppend hart van de leutstoet. We leggen de loper uit voor allen die hebben meegedaan. Op dit festivalterrein De Kaai creëren we een thuishaven voor iedere deelnemer zodat we samen de jury-uitslag kunnen afwachten en vieren. De spanning zal te snijden zijn."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES