Afbeelding

GBWP: 'Introduceer noodfonds voor zzp'ers en 0-urencontracten'

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Als het aan Aydin Akkaya (GBWP) ligt, wordt er in Bergen op Zoom zo snel mogelijk een noodfonds opgericht voor mensen die door het coronavirus in financiële nood komen. Akkaya richt zich voornamelijk op werknemers met een 0-urencontract, zzp'ers en uitzendkrachten die door het coronavirus niet meer kunnen werken en daardoor in nood komen.

Het idee voor het noodfonds is afkomstig uit Breda. Daar is onder de noemer 'Broodnood' een speciaal fonds opgericht voor deze doelgroep. Zij kunnen aanspraak maken op een klein bedrag voor dagelijkse levensonderhoud. "Het is een tijdelijke maatregel en dus niet van structurele aard. GBWP vind dat je in moeilijke tijden voor elkaar moeten zorgen. Die zorg moet zich niet alleen beperken tot ouderen of zwakkeren in de samenleving maar ook voor mensen die kei hard werken en door omstandigheden (coronavirus) simpelweg niet meer een boterham kunnen kopen. Ook voor deze doelgroep moeten we klaarstaan door ze in ieder geval de komende periode financieel te ondersteunen zodat ze verzekerd zijn van een maaltijd."

Akkaya wil dan ook van het college weten of zij zo snel mogelijk contact wil opnemen met Breda om meer details te horen over de regeling én of zijzelf ook zo snel mogelijk met een dergelijk fonds willen komen. "Gezien de ernst van de situatie gaat GBWP er vanuit dat het college dit onmiddellijk oppakt en ons zo spoedig mogelijk hierover bericht."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief