Foto: Remko Vermunt

Lijst Linssen wil bezwaarmakers 'Ketrientje' overhalen

BERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom heeft besloten om Huize Sint-Catharina, oftewel 't Ketrientje, niet aan te wijzen als gemeentelijk monument. Daarmee komt in feite de bouw van een nieuw zorgcentrum van tanteLouise een stapje dichterbij, maar verschillende partijen hebben al aangegeven bezwaar te maken tegen het besluit van de gemeente. "Wij zouden het heel erg betreuren, indien dit toch gaat plaatsvinden", stelt Sander Siebelink namens Lijst Linssen.


"Helaas hebben we ook kennis genomen van het feit dat Stichting Cuypersgenootschap, Erfgoedvereniging Heemschut en de Vereniging tot Behoud Ketrientje mogelijk tot de gang naar de rechter gaan maken om sloop tegen te houden", stelt Siebelink. En dat wil hij voorkomen. Daarom heeft hij een brief opgesteld in de richting van de bezwaarmakers in de hoop dat hij ze daarmee kan overhalen. De brief is rondgestuurd naar de andere politieke partijen om uiteindelijk met zo veel mogelijk fracties de brief te kunnen versturen.

"De maatschappelijke gevolgen van de langdurige leegstand zijn enorm. Het gebouw verpaupert; buren en omwonenden kijken al jaren aan tegen leegstand, ook aan de zijkant en achterkant. En zoals de bestuurder van tanteLouise terecht aangeeft, de huidige maatschappelijke ontwikkelingen geven aan hoe belangrijk nut en noodzaak van goede zorgvoorzieningen (in de nabijheid) zijn." Lijst Linssen respecteert het feit dat anderen een andere opvatting kunnen hebben, maar wil toch een klemmend beroep doen op de bezwaarmakers om, alles afwegende, geen gang naar de rechter te maken. 

Volgens Siebelink is het namelijk maar de vraag welke plannen voor de bezwaarmakers wél voldoen. "Nieuwbouwplannen die mogelijk wel de goedkeuring van de bezwaarmakers wegdragen maar financieel of uit praktisch oogpunt niet haalbaar zijn voor de zorgverlener? En die mogelijk dus ook weer veel uitstel met zich meebrengen? Daarom doen we een klemmend beroep op de bezwaarmakers, met nadrukkelijk respect voor hun opvattingen en democratische rechten, om af te zien van mogelijke bezwaarprocedures. Wij zouden dat buitengewoon waarderen."

Remko Vermunt

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES