Foto: Archief de Bode

Bravis: 'Dertien coronapatiënten ontslagen uit ziekenhuis'

BERGEN OP ZOOM - In de afgelopen 24 uur zijn er zes nieuwe besmettingen met het coronavirus bijgekomen in het Bravis Ziekenhuis en daarmee staat de teller in het ziekenhuis op 34 patiënten die positief getest zijn op het virus. Dat laat het Bravis weten in een update. Daarvan liggen 7 patiënten op de Intensive Care en één persoon is overgeplaatst naar het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis in Goes, om de afdeling in Bergen op Zoom te ontlasten.


Maar, het Bravis Ziekenhuis heeft ook goed nieuws want maandag zijn twee coronapatiënten naar huis gestuurd en dat brengt het totaal aantal ontslagen coronapatiënten op dertien personen. Dat wil overigens niet zeggen dat zij genezen zijn, maar hun klachten zijn dermate afgenomen dat zij thuis verder kunnen aansterken. "We zien dat het ziektebeeld bij mensen met het coronavirus heel divers is. Patiënten die in het ziekenhuis terechtkomen, hebben lichamelijke klachten waar zij hulp voor nodig hebben. Patiënten kunnen naar huis als zij van de klachten waardoor zij in het ziekenhuis zijn beland genezen zijn", laat het Bravis desgevraagd weten. Deze patiënten kunnen dus nog wel verkoudheidsklachten (hoesten/ niezen) hebben en het virus bij zich hebben, maar voor deze patiënten geldt wel dat zij na 24 uur klachtenvrij weer naar buiten kunnen.

Houd afstand

Overigens doet het ziekenhuis wederom een oproep om de maatregelen van het kabinet in acht te nemen. "Het Bravis ziekenhuis doet nogmaals een beroep op patiënten, bezoekers en medewerkers om minimaal 1,5 meter afstand te houden. Stap dan ook niet in een drukke lift, neem verspreid plaats in de wachtruimte, ga niet kort op elkaar in de rij staan en houd bij de balies minimaal 1,5 meter afstand tot de baliemedewerker. Zo verkleinen we samen de kans dat we besmet raken of anderen besmetten."

Remko Vermunt

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES