Foto: Jeroen van Eijndhoven / Beeld Werkt

Update Coronavirus: 80 patiënten overleden; 852 nieuwe besmettingen

BERGEN OP ZOOM - Op dit moment zijn er 6412 coronapatiënten gemeld aan het RIVM, daarvan zijn er 1836 opgenomen in het ziekenhuis en 356 overleden. Dat meldt het RIVM in de nieuwste cijfers. Dat betekent dat er sinds de laatste update 852 nieuwe besmettingen bij zijn gekomen en tachtig mensen overleden zijn. Het aantal coronapatiënten uit de gemeente Bergen op Zoom staat nu op 12.


Nieuw is dat de RIVM in de dagelijkse update ervoor kiest om niet meer te spreken van patiënten die in de afgelopen 24 uur zijn overleden of besmet zijn geraakt. "Ook vandaag zijn veel overleden patiënten gemeld. Dit zijn echter meldingen van personen die verspreid over de afgelopen paar dagen overleden zijn. De sterftegevallen worden niet altijd direct doorgegeven."

De afgelopen tijd was het aantal nieuw opgenomen patiënten in het ziekenhuis een oplopende curve, maar volgens het RIVM zwakt dat op dit moment af. "Dat wijst mogelijk op een voorzichtige afname van de snelheid waarmee het virus zich verspreidt. Dit is een eerste signaal. We kunnen hier geen harde conclusies aan verbinden. De komende dagen moet blijken of er sprake is van een werkelijke afvlakking."

Jaap van Dissel van het RIVM vertelde vanochtend al hetzelfde tijdens een briefing aan de Tweede Kamer. De verspreiding van het coronavirus in Nederland is volgens hem aan het stabiliseren. Dat betekent dat er nu sprake is van een gecontroleerde uitbraak. Maar bij dat goede nieuws plaatst ook hij een kanttekening. Er is nog veel onzekerheid omdat er onvoldoende data beschikbaar zijn. Het naleven van de huidige maatregelen blijft dan ook cruciaal.  Als iedereen massaal naar het strand gaat en daar geen afstand houdt van elkaar, dan gaan we dat straks terugzien in de cijfers, waarschuwt van Dissel.

Remko Vermunt

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief