Foto: Hanneke Marcelis

Speciale corona-afdelingen ingericht in Bravis; zeven patiënten weer ontslagen

BERGEN OP ZOOM - Het aantal patiënten dat besmet is met COVID-19, oftewel het coronavirus, loopt nog steeds op bij het Bravis Ziekenhuis. Dinsdag stond de teller nog op 34 patiënten en woensdag rond het middaguur stond die teller al op 42 patiënten met het coronavirus. Zeven van hen liggen nu op de Intensive Care. Dat blijkt uit de laatste update van het ziekenhuis.


Hoewel het ziekenhuis de zorg nog aankan, worden er wel speciale afdelingen ingericht voor mensen met het coronavirus. Op de locatie Roosendaal gaat het om de afdeling 3B die vrijgemaakt wordt voor mensen die besmet zijn met het virus en in de locatie Bergen op Zoom gaat het om de afdeling F7. In totaal zijn er 63 bedden beschikbaar op beide afdelingen.

Daarnaast wordt de geriatrische revalidatieafdeling van tanteLouise boven het Moeder & Kindcentrum in Bergen op Zoom ingezet voor het verzorgen van coronapatiënten. "Het gaat hier om patiënten van het Bravis ziekenhuis die volgens de longarts uitbehandeld maar nog niet volledig klachtenvrij zijn", meldt het ziekenhuis in een update. "Een aantal verpleegkundigen van tanteLouise loopt momenteel mee op de longafdeling om specifieke kennis voor de behandeling van coronapatiënten op te doen."

Goed nieuws

Overigens is er ook weer goed nieuws te melden. Gisteren bracht het ziekenhuis nog naar buiten dat er dertien coronapatiënten ontslagen zijn uit het ziekenhuis en vandaag zijn daar zeven patiënten bijgekomen. Inmiddels zijn nu dus twintig coronapatiënten weer thuis. Dat wil niet zeggen dat zij genezen zijn, maar hun klachten zijn dermate afgenomen dat zij thuis verder kunnen aansterken. "We zien dat het ziektebeeld bij mensen met het coronavirus heel divers is. Patiënten die in het ziekenhuis terechtkomen, hebben lichamelijke klachten waar zij hulp voor nodig hebben. Patiënten kunnen naar huis als zij van de klachten waardoor zij in het ziekenhuis zijn beland genezen zijn", laat het Bravis desgevraagd weten. Deze patiënten kunnen dus nog wel verkoudheidsklachten (hoesten/ niezen) hebben en het virus bij zich hebben, maar voor deze patiënten geldt wel dat zij na 24 uur klachtenvrij weer naar buiten kunnen.

Reguliere zorg
Hoewel het Bravis ziekenhuis het accent nu heeft liggen op het verplegen van coronapatiënten gaat de reguliere zorg gewoon door. Niet-noodzakelijke operaties zijn wel uitgesteld en poliklinische afspraken worden zoveel mogelijk telefonisch of via beeldbellen gedaan. "Hierdoor kan het overgrote deel van deze afspraken doorgang vinden."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES