Foto: Hanneke Marcelis

Gemeente gaat brieven van inwoners sneller beantwoorden

BERGEN OP ZOOM - Inwoners van de gemeente Bergen op Zoom die een brief sturen naar de gemeente moeten in principe binnen acht weken antwoord krijgen. Dat laat wethouder Andres Harijgens weten op vragen van Samen0164. 


De politieke partij stelde vragen over het beantwoorden van brieven, omdat een inwoner al sinds 9 september 2019 zat te wachten op een antwoord van de gemeente. "De terugkoppeling naar de burger heeft inmiddels plaatsgevonden", stelt Harijgens. "We vinden dit niet toelaatbaar en het is niet gebruikelijk dat het antwoord pas na een halfjaar wordt gegeven."

Maar, de gemeente heeft in 2019 bijna 139.000 brieven ontvangen en er is maar één officiële klacht ontvangen met betrekking tot het niet tijdig antwoorden. Een redelijk termijn om een brief te beantwoorden is volgens de gemeente zo'n acht weken, tenzij er speciale omstandigheden zijn. "Maar, uw brief is voor ons mede aanleiding geweest om het proces nogmaals na te lopen. Van daaruit hebben we besloten meer aandacht te besteden aan het sneller wegwerken van brieven."

Remko Vermunt

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES