Afbeelding
Foto: Gijs Proost

Burgemeester Petter: 'Mooi dat we waardering krijgen'

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Burgemeester Frank Petter heeft afgelopen week een compliment gegeven aan alle medewerkers van de gemeente. Want hoewel de landelijke overheid vooral bezig is met het bestrijden van het virus, is het de taak van lokale overheden om alles toch zo goed mogelijk te laten draaien.

"Een groot compliment is op z'n plaats", stelde burgemeester Frank Petter dan ook. "Vrijwel de hele organisatie werkt van huis uit en maakt zich het online werken eigen. Dat is soms even wennen, maar dat dit zo goed lukt, getuigt van flexibiliteit en inzet voor de samenleving." Daarnaast wil Petter ook de mensen die juist niét thuiswerken complimenteren. Het gaat dan bijvoorbeeld om mensen aan de balies, aan de telefoon en in de buitendienst. "Maar ook de communicatie van de gemeente draait op volle toeren." Niet alleen via de telefoon en aan de balies, maar ook via de website en social mediakanalen worden inwoners en bedrijven actief voorzien van informatie. "Het is mooi om te zien dat we daar veel waardering voor krijgen."

Bij het uitbreken van het coronavirus is ook in Bergen op Zoom een speciaal crisisteam samengesteld. Zij adviseren de gemeente op alle vlakken. Van sport en cultuur tot communicatie en van veiligheid tot volksgezondheid. "Het team heeft ook oog voor wat er in de samenleving speelt en leeft." Onderdeel van het crisisteam is een zogenaamd vooruitdenkteam dat mogelijke scenario's bedenkt en daarvoor alvast maatregelen treft. Maar, zij zijn bijvoorbeeld ook acties bezig met onderwerpen zoals de weekmarkt, groepen jongeren op sportterreinen, drukte op de milieustraat, beschermingsmaatregelen bij de gemeentelijke balies, anticiperen op maatregelen van de landelijke overheid, kermisexploitanten, bezetting dienstvoertuigen enzovoort.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief