Drie coronapatiënten overleden bij Bravis; vier mensen ontslagen uit ziekenhuis

BERGEN OP ZOOM - In de afgelopen 24 uur zijn er bij het Bravis ziekenhuis drie patiënten met het coronavirus overleden. Dat maakt het ziekenhuis bekend in de dagelijkse update. Daarentegen zijn er ook weer vier mensen ontslagen uit het ziekenhuis, omdat het met hen weer beter gaat. Daarmee komt het aantal ontslagen mensen op 28.


Het aantal patiënten dat besmet is met het virus is stabiel gebleven in het ziekenhuis. Vrijdag rond het middaguur lagen er veertig mensen met bewezen corona, waarvan twee nieuwe patiënten. Het aantal patiënten op de Intensive Care staat op dit moment op acht personen. 

Corona-afdelingen

Donderdag werden er nog tien coronapatiënten vanuit Bergen op Zoom overgebracht naar de speciale corona-afdeling in Roosendaal. Deze afdeling is daarvoor eerder deze week speciaal ingericht en is nu dus ook in gebruik. Daarnaast zijn er juist ook vijf patiënten overgebracht van Roosendaal naar Bergen op Zoom. Zij verblijven nu op de geriatrische revalidatieafdeling van tanteLouise in Bergen op Zoom. Deze afdeling is gelegen boven het Moeder & Kindcentrum. "De patiënten zijn medisch stabiel maar nog niet volledig klachtenvrij en genoeg aangesterkt om naar huis te gaan. In totaal heeft tanteLouise hiervoor 15 bedden vrij." Verpleegkundigen van de zorginstelling lopen mee op de longafdeling om specifieke kennis op te doen voor de behandeling van coronapatiënten.

Remko Vermunt

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES