Update: 17 Bergenaren officieel besmet met Coronavirus

BERGEN OP ZOOM - Officieel zijn 17 inwoners van de gemeente Bergen op Zoom besmet met het coronavirus. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het RIVM. Landelijk gezien staat het aantal besmettingen nu op 11.750. "Doordat lang niet iedereen getest wordt, ligt het werkelijke aantal besmettingen hoger", aldus het RIVM.


Er zijn in de afgelopen 24 uur opnieuw 93 sterfgevallen van het coronavirus gemeld bij het RIVM. In totaal zijn nu, voor zover bekend, 864 mensen in Nederland overleden aan de gevolgen van het coronavirus. "Ook dat aantal ligt in werkelijkheid hoger, doordat alleen geteste patiënten worden meegerekend als ze overlijden aan de gevolgen van een besmetting", aldus het RIVM.

Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt volgens het RIVM minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. "Deze week zal duidelijk worden of er sprake is van een werkelijke afvlakking." In de afgelopen 24 uur zijn er dan ook 507 nieuwe coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Gisteren waren dat er nog 529. Het totaal aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis is opgenomen of opgenomen is geweest staat nu op 3.990.

In Noord-Brabant zet de afnemende trend in het aantal ziekenhuisopnames door. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg zijn er relatief veel ziekenhuisopnames.

Remko Vermunt

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief