Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Randweg nog paar nachten dicht voor reparaties

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De grootste reparaties aan de Randweg zijn inmiddels uitgevoerd, toch gaan een paar delen van de Randweg dinsdag- en woensdagavond nog dicht. Sinds 16 maart worden er al onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan het asfalt op de Randweg Noord, maar die werkzaamheden zijn nu bijna klaar.

Het overgrote deel van de werkzaamheden had betrekking op de rijbaan in de richting van de A4. De rijbaan richting de A4 tussen de Burgemeester Wittelaan en de Marconilaan Noord was dan ook volledig afgesloten, tot gisteren. Inmiddels kan iedereen deze kant van de weg overdag weer gewoon gebruiken. 

Dinsdag- en woensdagavond is de zuidelijke rijbaan tussen de Marconilaan en de opritten naar de snelweg afgesloten vanaf 21.00 uur tot 06.00 uur. In de nacht van woensdag 1 april tot donderdag 2 april 06:00 uur is ook de noordelijke rijbaan vanaf de kruising met de Marconilaan tot aan de kruising met de Burgemeester Wittelaan afgesloten.

"Tijdens deze nachtelijke werkzaamheden wordt het verkeer richting de snelweg omgeleid via de Marconilaan en de Rooseveltlaan. Het verkeer stad in wordt omgeleid via de Marconilaan, de Ravelstraat, Mozartlaan en de Burgemeester Wittelaan."

Waarom dit onderhoud?
Wegen zijn aan slijtage onderhevig. Door verkeer, werkzaamheden en weersinvloeden (schade door vorstinwerking) kan het wegdek verslechteren. Bij klinkerbestrating is dit eenvoudig op te lossen door de verzakte stenen op te halen. Bij asfaltwegen ligt het iets anders. Een gat of verzakking in een asfaltweg kun je niet zomaar repareren. Om te zorgen dat een beschadigde of verzakte asfaltweg weer tip top in orde is, worden werkzaamheden verricht waarbij de gehele asfaltconstructie of alleen de bovenste asfaltlagen worden vervangen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief