Afbeelding
Foto: SABIC

SABIC doneert beschermingsmiddelen in strijd tegen Coronavirus

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - SABIC in Bergen op Zoom heeft bijna drieduizend persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd in strijd tegen het Coronavirus. Het gaat daarbij om handschoenen, maskers, overalls en veiligheidsbrillen. De materialen worden beschikbaar gesteld aan de eerstelijns verzorgenden om de COVID-19 pandemie in te dammen.

"Terwijl medici hard werken om verdere verspreiding van het virus te voorkomen zijn persoonlijke beschermingsmiddelen schaars. De zorgsector heeft al haar zorgen uitgesproken over de beschikbare materialen", stelt het bedrijf. Daarom heeft SABIC's productielocatie in Bergen op Zoom 250 FFP2 maskers, 2.500 paar steriele handschoenen en 200 sets veiligheidsoveralls beschikbaar gesteld. 

Rutger Bosch, site directeur SABIC Bergen op Zoom, geeft aan: "De situatie rond COVID-19 is er een die we nog nooit hebben meegemaakt. We willen de eerstelijns zorgmedewerkers ondersteunen waar we kunnen. Het is ontzettend belangrijk dat zij zo goed mogelijk beschermd zijn tegen COVID-19 zodat zij hun werk kunnen voortzetten, patiënten kunnen blijven verzorgen en ons allen kunnen beschermen. We zijn blij dat we hen kunnen ondersteunen met deze donatie en waar mogelijk zullen we ons blijven inzetten om maatschappelijke initiatieven tijdens deze crisis te ondersteunen."

Theo Weterings, voorzitter van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, voegt hieraan toe: "In tijden als deze is het van het grootste belang dat wij ons samen inzetten om de kwetsbaren in onze samenleving te beschermen. Iedereen kan daar op zijn of haar eigen manier een steentje aan bijdragen. Geweldig dat een bedrijf als SABIC hierin ook haar verantwoordelijkheid neemt, door vandaag beschermingsmiddelen te doneren aan onze ziekenhuizen en zorginstellingen, die ze zo ontzettend hard nodig hebben. Ik dank u hier heel hartelijk voor. Alleen als wij samen optrekken, kunnen wij de strijd tegen het coronavirus winnen!"



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief