Vorig jaar schitterde de BOV nog met de voorstelling Aïda
Vorig jaar schitterde de BOV nog met de voorstelling Aïda Dick.Vermaas.Fotografie

BOV verplaatst voorstellingen Oliver! naar 2021

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Stichting BOV verplaatst de voorstellingen van Oliver! in zijn geheel naar 2021. De nieuwe premières zijn vastgesteld op 19 en 20 maart 2021. Verdere speeldata zijn 24 tot en met 28 maart 2021. Dat heeft het bestuur van de stichting besloten, nadat de maatregelen tegen het coronavirus werden ingevoerd.

"Sinds bekend werd dat in elk geval tot 6 april het theaterleven stil kwam te liggen, zijn wij met het bestuur in beraad gegaan", vertelt voorzitter Rob van den Aarsen. "De meest verleidelijke optie was de voorstelling verplaatsen naar een later moment dit jaar. Gezien de sluiting van Theater De Maagd op 1 juli wegens een verbouwing waren de opties echter beperkt. Wij hebben De Maagd twee weken tot onze beschikking nodig, dat ging in juni niet meer lukken. Pas medio oktober verwacht De Maagd weer open te kunnen, dus ook september bleek geen optie." Daarom is Oliver! verplaatst naar maart en april 2021. “Deze week is ons gelukkig bevestigd dat we deze data opnieuw over de rechten van deze productie kunnen beschikken.” 

Musicalvereniging The MusiCompany (TMC), eveneens uit Bergen op Zoom, heeft zelfs nog aangeboden om hun voorstellingen van november door te schuiven naar maart, zodat de BOV in november in De Maagd zou kunnen. "Een meer dan loyaal aanbod, waarvoor we TMC willen bedanken. We hebben voor deze oplossing uiteindelijk niet gekozen omdat we Stichting Sint Nicolaas niet in de weg willen zitten, waar zo’n twintig procent van onze leden bij zit. Tel daarbij op dat beide clubs (TMC en de BOV) dan volgend jaar zonder voorstelling zit, aangezien er zeker een half jaar gerelateerd dient te worden voor een productie. Dat willen we niet." Ook Stichting BAM was bereid hun geplande uitvoeringen in juni op te schorten speciaal voor de BOV. 

Maar, uiteindelijk is dus voor deze optie gekozen: het doorschuiven van de voorstelling naar maart 2021. "We kopiëren als het ware onze shows; wie voor de vrijdagavond een kaart had, heeft dat in 2021 weer. We zouden de BOV niet zijn als we in de tussentijd stil gaan zitten. Daarom hebben we leuke ideeën in petto, waarvan de uitwerking nog volgt. Onze leden staan te trappelen om hun talent weer in te zetten, dus dat gaat er komen. We hopen eenieder spoedig, maar zeker in april, hierover meer te kunnen vertellen."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief