Afbeelding
Foto: Google Maps

Lijst Linssen wil 'goedkope' aanpak van kruising Jacob Obrechtlaan/Erasmuslaan

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Hoe kan de kruising Jacob Obrechtlaan/Erasmuslaan zonder grote investeringen tóch verkeersveiliger worden? Die vraagt heeft Sander Siebelink (lijst Linssen) gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Lijst Linssen snapt dat, gelet op de huidige financiële situatie waarin de gemeente verkeert een grootschalige renovatie van de kruising Jacob Obrechtlaan/ Erasmuslaan op korte termijn niet aan de orde is. "Dat neemt echter niet weg dat de huidige verkeerssituatie verre van optimaal is. Er wordt erg hard gereden en fietsers en voetgangers krijgen niet altijd voorrang terwijl ze daar wel recht op hebben."

Daarnaast is de verkeerssituatie volgens Siebelink ook niet altijd logisch. "Als je de Erasmuslaan inrijdt, richting de Antwerpsestraat, staat in het wegdek aangegeven dat er voorrang moet worden verleend aan overstekende fietsers. Maar als de je andere kant uit rijdt, staat dat niet aangegeven. Fietsers moeten dan maar rekenen op de welwillendheid van de automobilist om af te willen remmen."

Lijst Linssen stelt daarom voor om bijvoorbeeld de bebording aan te passen om de veilige oversteek voor voetgangers en fietsers te verbeteren. "Dat geldt ook voor de oversteken ter hoogte van het voormalige politiebureau. Ook hiervoor geldt: doe dit zo sober en doelmatig mogelijk." Ook wil de partij dat er, met beperkte middelen, maatregelen worden getroffen om de snelheid van het autoverkeer te beperken. "Nu is de situatie onduidelijk en wachten automobilisten soms op elkaar, maar soms ook niet. Met alle gevolgen van dien omdat sommige automobilisten voorrang nemen terwijl ze daar niet recht op hebben."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief