Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

Gemeente komt met maatregelen voor ondernemers: Uitstel van betalingen

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom heeft verschillende maatregelen getroffen om ondernemers bij te staan in deze financieel moeilijke tijd. Voor veel bedrijven valt de handel bijna stil. Andere bedrijven moeten van overheidswege worden gesloten.

"Uit gesprekken weet ik dat u begrip heeft voor de ingrijpende maatregelen, maar uw ondernemershart huilt. Het voortbestaan van uw bedrijf kan in gevaar komen, misschien kunt u uw medewerkers geen werk of salaris meer bieden. Allemaal redenen om samen de schouders er onder te zetten", stelt wethouder Barry Jacobs.

En daarom heeft de gemeente, naast de regelingen van de Rijksoverheid, ook een aantal lokale maatregelen getroffen. Zo wordt de betalingstermijn van belastingen opgeschort tot 30 juni 2020. "Bij haven- en marktgelden, bepaalde leges en precario en andere gemeentelijke belastingen en heffingen hanteren we diezelfde termijn van uitstel van betaling."

Ondernemers die in de problemen komen met huurbetaling aan de gemeente kunnen in aanmerking komen voor een tijdelijke opschorting van drie maanden. "Als de gemeente aan ondernemers diensten levert, hanteren we daarbij ook de mogelijkheid van uitstel van betaling." Aan de andere kant probeert de gemeente facturen van ondernemers juist zo snel mogelijk te betalen.

"In individuele gevallen met bijzondere omstandigheden kijken we of we ondernemers een maatwerkoplossing kunnen bieden. Uitgangspunt is daarbij wel dat de ondernemer het bedrag op termijn terugbetaalt."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief