Afbeelding

Prijzen voor trouwen blijven voorlopig tóch hetzelfde

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De kosten om in Bergen op Zoom te trouwen blijven dit jaar tóch gewoon hetzelfde. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten na een klacht van een bruidspaar.

De gemeente maakte onlangs bekend de tarieven om te trouwen in Bergen op Zoom eens flink onder de loep te nemen. Wie op een doordeweekse dag wil trouwen in het Stadhuis betaalt nu 426 euro en wie in het weekend wil trouwen in het Markiezenhof betaalt 796 euro. Wie wil trouwen op een externe locatie betaalt tussen de 638 en 796 euro. Maar het huidige beleid sluit volgens de gemeente niet meer aan bij de ontwikkelingen en verwachtingen in onze samenleving.

De gemeente wilde in mei 2020 een nieuw voorstel aanbieden aan de gemeenteraad, maar daar wordt nu toch even mee gewacht. "In reactie op een klacht besluit het college vast te houden aan het huidige beleid ten aanzien van huwelijken op locatie en de daarbij behorende legestarieven." De prijzen gaan alsnog op de schop, maar dan wel pas in 2021. "De verwachting van 2021 is omdat de raad eind van dit jaar de legesverordening 2021 vaststelt", laat een gemeentewoordvoerder weten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief