Afbeelding
Foto: Jeroen van Eijndhoven / Beeld Werkt

RIVM: Landelijk 166 patiënten overleden, 625 nieuwe ziekenhuisopnames

Door: Bregje Kop Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Het RIVM heeft in de afgelopen 24 uur 625 nieuwe meldingen ontvangen van patiënten die opgenomen zijn in het ziekenhuis. Daarnaast zijn er ook 166 coronapatiënten gemeld die in de afgelopen dagen zijn overleden, daarmee komt het totaal aantal overleden patiënten op 1339. Dat blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM.

Het totaal aantal gemelde patiënten dat opgenomen is (geweest) in het ziekenhuizen in het land is 5784. Dat zijn er 625 meer dan een dag daarvoor. Sinds de laatste update van het RIVM zijn er 1083 Nederlanders positief getest op COVID-19. Dat brengt het totaal in Nederland op 14.697 bevestigde besmettingen. De werkelijke aantallen zijn waarschijnlijk hoger, omdat niet iedereen met symptomen getest wordt in Nederland. 

De trends in de opnames per provincie zijn onveranderd ten opzichte van gisteren. Noord-Brabant lijkt over de piek van het aantal nieuwe ziekenhuisopnames heen te zijn. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg is dit nog niet zichtbaar. In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland is het aantal ziekenhuisopnames stabiel laag.

Verspreidingskracht neemt af

De eerste effecten van de maatregelen lijken zichtbaar te worden. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten.

Woensdagochtend vertelde Jaap van Dissel van het RIVM aan de Tweede Kamer al dat de verspreidingskracht van het coronavirus in Nederland af aan het nemen is. Dat is al sinds 16 maart aan het gang en die trend zet zich door. Dat is goed nieuws, maar vasthouden aan de maatregelen blijft cruciaal om die trend door te kunnen zetten



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief