Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Uitgeverij de Bode over afhaalpunten voor weekkrant: 'We zijn blij met hoe het loopt'

Algemeen

BERGEN OP ZOOMSE BODE - De Bergen op Zoomse Bode werd deze week niet huis-aan-huis verspreid en dat was een lastige beslissing voor Uitgeverij de Bode. "Het brengen van lokaal nieuws staat voor ons altijd voorop", schreef de directie deze week in een persoonlijke brief die werd afgedrukt in alle edities. "Maar door verdampende omzetten van onze adverteerders staat deze lokale nieuwsvoorziening nu ernstig onder druk."

De coronacrisis heeft, net als bij veel ondernemers, ook gevolgen voor Uitgeverij de Bode. Ondernemers die normaal graag hun advertentie in de Bergen op Zoomse Bode plaatsen, doen het nu, begrijpelijk, even wat rustiger aan. Maar, het lokale nieuws gaat door en is juist in deze tijden van crisis belangrijker dan ooit. Daarom werd afgelopen week besloten om de Bergen op Zoomse Bode niet te bezorgen, maar om hem te verspreiden via afhaalpunten. Zo kon iedereen toch op de hoogte blijven van al het lokale nieuws.

De afhaalpunten werden zorgvuldig gekozen, denk aan winkels, supermarkten en tankstations. Wie dus even voor een noodzakelijke boodschap de deur uit moest, kon daar zijn weekkrant zelf meepakken. Zij hoefden hiervoor dus niet speciaal de deur uit. Degenen die hun krant net zo graag online wilden lezen, maakten gebruik van de online e-paper van De Bode. En ouderen die in woonzorgcentra wonen konden de Bode 'gewoon' binnen het eigen woonzorgcentrum halen. Daar werd de Bode speciaal voor de oudere bewoners wél bezorgd.

"Het was een spannende week, want ook voor ons was dit nieuw. Maar, we zijn blij met hoe het afgelopen week is gelopen", stelt de directie. "Het is natuurlijk wennen voor iedereen. En sommige mensen vinden het jammer dat ze de krant niet op de mat konden vinden. Dat begrijpen we en dat vinden wij ook jammer. Maar gelukkig kregen we ook positieve reacties. Zo werd de krant bij sommige supermarkten in de thuisbezorgpakketten gestopt. En er waren ook mensen die zelf bij de supermarkt twee krantjes meenamen, om hem ook even in de bus te gooien bij een oudere buurvrouw. Dat is heel fijn om te horen."

Aankomende week zal de Bergen op Zoomse Bode wel weer huis-aan-huis verspreid worden, dankzij een speciale bijlage is het mogelijk om de krant tóch huis aan huis te bezorgen. Over de weken die daarop volgen, heeft de uitgeverij nog geen knoopt doorgehakt. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief