Afbeelding

Gemeente: 'Geen extra maatregelen voor warm weekend'

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Er worden komend weekend geen parken of bossen op voorhand afgesloten en er worden geen extra handhavers ingezet om de coronamaatregelen in goede banen te leiden. Dat laat de gemeente Bergen op Zoom desgevraagd weten. 

Komend weekend belooft een warm weekend te worden en waar we normaal massaal erop uit zouden gaan, luidt nu het devies: blijf vooral thuis. Sommige gemeenten nemen extra maatregelen, zoals de gemeente Amsterdam. Zij beperken de toegang tot parken en grachten worden afgesloten. De gemeente Bergen op Zoom gaat er echter van uit dat de maatregelen bij iedereen bekend zijn. "Wij gaan ervan uit dat men toch vooral thuis blijft en in ieder geval de anderhalve meter afstand in acht neemt."

Er worden dit weekend dan ook geen extra handhavers ingezet. "Er zijn wel goede afspraken gemaakt met handhavers van Staatsbosbeheer en er is extra inzet van straathoekwerkers." Maar, of dat nodig is, is nog maar de vraag. Hoewel de maatregelen al gelden sinds 23 maart, zijn er in de gemeente Bergen op Zoom nog geen bekeuringen uitgeschreven aan personen die zich níet aan de coronaregels houden. "Er worden wel regelmatig waarschuwingen gegeven."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief