Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

BSD vreest voor 'containers' op locatie 't Ketrientje

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De BSD-fractie wil voorkomen dat er straks op de locatie van woonzorgcentrum Sint-Catharina containers komen te staan, net zoals dat gebeurde bij Het Nieuwe ABG. "Maak niet dezelfde fout als toen maar ga straks voor één vergunning waarin zowel de sloop als nieuwbouw geregeld is", stelt BSD-voorman Louis van der Kallen.

Voorlopig gaat er nog niets gebeuren op het terrein van het voormalige 'Ketrientje'. Maar, stel dat er straks tóch gesloopt en gebouwd mag gaan worden op het terrein, dan moet de gemeente op voorhand alles goed regelen, stelt Van der Kallen. Hij is namelijk 'bang' voor een herhaling van de geschiedenis. "In 2010/2012 waren er bij de omwonenden van de leegstaande ABG gebouwen ook grote zorgen en de wens tot aanpak van de wansituatie. Er was van alles mis: overlast, diefstal van o.a. koperen leidingen, zwervers, plundering en ratten. Dus een roep om snel te slopen en nieuwbouw."

En daarin lijkt de situatie tot nu toe veel op de situatie bij het voormalige woonzorgcentrum Sint-Catharina. Omwonenden zien de sloophamer het liefst zo snel mogelijk komen. "Maar bij het ABG volgde sloop en daarna lag het terrein tot 2014 braak. Daarna allerlei discussies met betrekking tot onvoorspelbaarheid ouderenzorg met als resultaat tijdelijke bouw met op elkaar gestapelde containers.", stelt Van der Kallen. En hij acht de kans groot dat dezelfde strategie ook bij de locatie aan het SInt-Catharinaplein wordt gebruikt. 

"Ons advies:  maak niet dezelfde fout als toen maar ga straks (als de procedures zijn afgerond) voor één vergunning waarin zowel de sloop als nieuwbouw geregeld is, want voor je het weet zijn na de sloop de prioriteiten van TanteLouise weer gewijzigd en ligt het terrein jaren braak en komen er naar een 'plotselinge' behoefte er uiteindelijk ook weer containers. Kortom bestudeer nu het dossier TanteLouise. Want een vos verliest wel zijn/haar haren maar niet haar streken!"



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief