Afbeelding
Foto: Hans de Bot

Streep door JazzBoZ 2020: 'Teveel onzekerheid rondom coronacrisis'

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Stichting Bergse Jazz Evenementen heeft besloten om JazzBoZ 2020 niet door te laten gaan, omdat er teveel onzekerheid is rondom de huidige coronacrisis. JazzBoZ stond dit jaar gepland voor 5, 6 en 7 juni. Aangezien het evenementenverbod van het kabinet nu geldt tot 1 juni zou het evenement dus vooralsnog gewoon door kunnen gaan. "Maar het risico dat we het last minute alsnog moeten cancelen is te groot. Dat zou te veel financiële gevolgen hebben voor de stichting." 

De organisatie heeft nog wel nagedacht over het verplaatsen van het festival naar later dit jaar, maar daar wordt om verschillende redenen niet voor gekozen. "De onzekerheid over de crisis is er één van. Maar even zo belangrijk: het bestuur wil geen mindere versie van het festival wegzetten. Met het najaar of de winter zitten we in andere omstandigheden en we verwachten dat we daarmee niet hetzelfde festival kunnen wegzetten als in juni. Als we het doen, doen we het goed."

Wel wordt er geprobeerd om losse onderdelen van het festival door te laten gaan. "Denk bijvoorbeeld aan de populaire streetparade, de kerkdienst of Jazz en Route, met live jazzmuziek in verschillende Bergse kroegen." Hierover gaat het bestuur de komende tijd in beraad. "We snappen dat de teleurstelling groot is bij velen, zo ook bij ons. Maar deze beslissing geeft ons extra veel tijd om van JazzBoZ 2021 een prachtige editie weg te zetten, in de nieuwe vorm, zoals we die eigenlijk in 2020 voor het eerst aan publiek wilden tonen."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief