Afbeelding

Stopverbod op de Boulevard en Boulevard Noord

Door: Remko Vermunt 112 Meldingen

BERGEN OP ZOOM - Burgemeester Frank Petter heeft het parkeerverbod op de Boulevard uitgebreid met een stopverbod. Vanaf vandaag mag je (bijna) nergens op de Boulevard én de Boulevard Noord nog stoppen met je auto. Het college neemt deze maatregel om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Afgelopen dinsdag werd al een parkeerverbod ingevoerd op de Boulevard. Reden hiervoor is dat het afgelopen weekend redelijk druk was met geparkeerde auto's op de Boulevard, terwijl de coronamaatregelen toch juist van iedereen vragen om zoveel mogelijk thuis te blijven. Met het Paasweekend voor de deur wil de gemeente het zekere voor het onzekere nemen en daarom mag er dus op de gehele Boulevard niet geparkeerd worden. 

Om de samenscholing van jeugd helemaal tegen te gaan is er nu ook een stopverbod ingevoerd. "Er is een uitzondering voor bewoners van de Boulevard en klanten van het Strandhuys aan de Boulevard en La Playa aan de Boulevard Noord. Klanten van deze restaurants mogen in bepaalde vakken parkeren om hun bestelling op te halen."

Houdt men zich niet aan de regels, dan wordt de volledige Boulevard afgesloten voor autoverkeer. In dat geval zijn ook de genoemde horecazaken niet meer bereikbaar en regelen verkeersregelaars voor de bewoners de toegang tot het gebied.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief