Afbeelding
Foto: René Langenberg

Flinke berg met afval gedumpt bij Scheldeflat

Door: Remko Vermunt 112 Meldingen

BERGEN OP ZOOM - Bij de afvalcontainers aan de Borgvlietsedreef, recht voor de Scheldeflat, is op Tweede Paasdag een flinke berg met afval gedumpt. Inmiddels is het afval opgehaald door Saver, maar het afval houdt de gemoederen flink bezig.

Op de Facebookpagina Fort - Zeekant & De Markiezaten Bergen op Zoom plaatste René Langenberg een aantal foto's van de afvaldump. Hij vraagt zich af of er niemand is geweest die heeft gezien wie er die nacht zo'n enorme hoeveelheid afval heeft gedumpt. "Dit loopt toch echt de spuigaten uit. Ik heb er melding van gemaakt bij de plaatselijke politiek. Dit moet stoppen. Dit kan de gemeente toch niet langer tolereren. Het lijkt wel of we steeds asocialer worden", stelt Langenberg.

Bij het afval zit onder andere papier, hout en huishoudelijk afval, maar ook hele meubels en servies. Buurtgenoten reageren geschokt en hopen dat de dader ergens een brief heeft laten zitten met zijn of haar adresgegevens erop. "Grote boete geven en een jaar laten meerijden met het vuilnis ophalen", stelt iemand voor.

Louis van der Kallen (BSD) stelt dat het dweilen is met de kraan open en vraagt om een vorm van handhaving. "Observatie en/of cameratoezicht", stelt de BSD-voorman voor. "In korte tijd, met hulp van de wind, is een fors deel van een wijk verloederd. Binnen 24 uur werd een opgeruimde situatie omgetoverd in een Kragge."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief