fotos-politie-shutterstock-2
fotos-politie-shutterstock-2

Bergenaar (20) betrapt op rijden zonder rijbewijs en witwassen

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

BERGEN OP ZOOM - Tijdens een controle hebben agenten een 20-jarige Bergenaar betrapt op het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. Ook werd hij aangehouden op verdenking van witwassen. Hij had veel kleding met een waarde van duizenden euro's in zijn auto liggen. 

Agenten zagen gisteravond een auto met hoge snelheid over de Generaal Spoorstraat rijden. Daarop besloten zij de bestuurder te controleren. Rond 22.45 uur vroegen zij de man naar zijn rijbewijs. Hij gaf aan deze niet bij te hebben. Uit onderzoek bleek dat rijbewijs van de 20-jarige Bergenaar eerder was ingevorderd en dat het ongeldig was verklaard. De agenten besloten tegen de man een proces-verbaal op te maken. 

De Bergenaar vertelde dat hij lachgas in zijn auto had liggen en vroeg of de agenten in de auto wilden kijken. Naast twee cilinders met lachgas, troffen de agenten ook twee grote tassen met dure merkkleding aan. De man kon geen goede verklaring voor de herkomst van de kleding geven. De kleding, die in totaal een waarde had van vele duizenden euro’s, is in beslag genomen door de politie. De man is aangehouden op verdenking van witwassen.

Hij is overgebracht naar een politiecellencomplex waar hij vandaag verder wordt gehoord. De politie onderzoekt onder andere of de kleding die de man bij zich had echt is of namaak.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief