Afbeelding
Foto: Google Maps

Nieuwe locatie bekend voor vrijeschool De Zeeridder

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Voldoende ruimte voor minimaal vier lokalen, extra ruimte voor de directie, goede bereikbaarheid via toegangswegen en een gemakkelijk bereikbaarheid van bos. Aan die voorwaarden moest de nieuwe locatie voor vrijeschool De Zeeridder voldoen en dat is gelukt.

Vrijeschool De Zeeriddern kan in augustus, als het nieuwe schooljaar begint, onderdak krijgen in Brede School Het Palet aan de Frans Halsstraat in Bergen op Zoom. De brede school voldoet namelijk aan al die voorwaarden. Vanaf augustus zitten er dan ook twee basisscholen van twee verschillende schoolbesturen in één gebouw. De vrijeschool maakt onderdeel uit van Stichting ABBO (Algemeen Bijzonder Basis Onderwijs) en het Palet valt onder de Lowys. De gebruikers hebben dan ook goede afspraken gemaakt over het gebruik van het gebouw. 

De vrijeschool begon eerder dit schooljaar al met een kleutergroep in basisschool De Krabbenkooi. Omdat men echter op zoek was naar meer ruimte, zijn er verschillende opties onderzocht, waarbij de brede school als beste uit de bus is gekomen. "Wethouder Barry Jacobs is blij met deze tijdelijke oplossing. 

"Fijn dat er gebruik gemaakt kan worden van ruimte in Het Palet. Ik vind het een verrijking voor het onderwijslandschap in Bergen op Zoom dat de vrijeschool op deze manier in augustus op een volwaardige manier van start kan gaan. Op deze manier wordt er zo efficiënt mogelijk gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte in het gebouw, in afwachting van de definitieve plek die wordt meegenomen in het huisvestingsplan voor alle scholen voor basisonderwijs."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief