Foto: Addo Sprangers

Lijst Linssen wil straatoverlast door hangjongeren harder aanpakken

BERGEN OP ZOOM - De overlast door hangjongeren in de wijken Gageldonk West en Oost blijkt lastig de kop in te drukken. Dat concludeert Lijst Linssen. De politieke partij heeft al eerder aandacht gevraagd voor de overlast. "Ook na de jaarwisseling blijft de structurele overlast aanhouden waar geen duidelijk en krachtig antwoord op komt vanuit zowel de gemeente als maatschappelijke organisaties", stelt Lijst Linssen.


De partij maakt zich naar eigen zeggen zorgen over deze vormen van verpaupering in Gageldonk West en Oost. "De bewoners vallen tussen wal en schip vanwege tegenstrijdige beloftes door zowel gemeente als maatschappelijke organisaties. Enerzijds stelt de gemeente dat overlast blijvend gemeld moet worden via de BuitenBeter-app en dat ze dit adequaat oppakken en anderzijds blijken organisaties niet in staat de overlast door hangjongeren de kop in te drukken."

Lijst Linssen wil dan ook dat er een adequate en actieve aanpak komt voor de terugdringing van wijkoverlast. "Is het college bereid het huidige beleid bij te stellen?", wil de partij dan ook weten. "Is de gemeente bereid expliciet duidelijk te maken hoe de gemeente en partners concreet de verschillende vormen van wijkoverlast willen terugdringen?"

Daarnaast ervaren de wijkbewoners volgens Lijst Linssen veel overlast van afvaldumpingen. "De bewoners zien weinig verbeterende resultaten. Hen wordt telkens gerefereerd aan het melden van deze afvaldumpingen via de BuitenBeter-app. Lijst Linssen is bang dat de bewoners ‘meldingsmoe’ kunnen worden doordat zij geen mentaliteitsverandering zien in hun wijk." Lijst Linssen wil dan ook weten van het college of men bewust is van het feit dat inwoners 'meldingsmoe' kunnen worden. "Zo ja, wat wilt het College doen om de mogelijke ‘meldingsmoeheid’ (in de toekomst) te voorkomen?"

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES