Foto:

Inwoners krijgen advies over energiezuinig wonen in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Inwoners van de wijken Meilust, Tuinwijk, Gageldonk Oost en Noordgeest kunnen binnenkort deelnemen aan een online informatiebijeenkomst over energiezuinig wonen.


In de gemeente start het project Buurtactie Energiezuinig Wonen, waarbij voor een veelvoorkomend type woning in een bepaalde buurt één energie-adviesrapport gemaakt wordt. In dat rapport staan de slimste stappen om energie te besparen en een inschatting van de kosten die de eigenaren van dat type woning kunnen besparen. Een energieadviseur van het Regionaal Energieloket schrijft het adviesrapport. 

"We maken dus een keer een advies voor heel de buurt en de verschillende woningeigenaren kunnen dat advies gebruiken om hun huis energiezuiniger maken. Zo’n energiezuinig huis woont prettiger en de eigenaar houdt aan het einde van de maand meer geld over. Daarnaast is energiebesparing beter voor het milieu", stelt de gemeente.

De huiseigenaren zijn onlangs allemaal op de hoogte gesteld van de informatiebijeenkomst. Echter ging dat wel even mis. Door een technische reden werden veel brieven dubbel of zelfs driedubbel bezorgd en/of werden woningeigenaren aangesproken als bewoner van een andere wijk dan waar ze woonden. "Dat is natuurlijk heel vervelend en niet duurzaam", concludeert de gemeente. Wethouder Andrew Harijgens van duurzaamheid baalt enorm van de foute verspreiding van de brieven. 

Harijgens: “Door zo’n ongelukkige technische fout gaat heel de aandacht van deze prachtige regeling naar de verkeerde bezorging. Dat kost onnodig geld en het is inderdaad niet duurzaam. Inmiddels is het technisch euvel verholpen en de verspreiding naar de overige wijken vindt op de juiste manier plaats."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES