Foto: De Kraaijenberg

Toren bij De Kraaijenberg weer hersteld na vandalisme

BERGEN OP ZOOM - De uitkijktoren bij bezoekerscentrum De Kraaijenberg wordt de komende drie weken flink aangepakt, nadat de toren ongeveer een jaar geleden onbruikbaar werd door vandalisme.


Vandalen probeerden vorig jaar de uitkijktoren op de Kraaijenberg in brand te steken. Hoewel de toren niet volledig vlam heeft gevat, waren er toch behoorlijk wat palen en balken aangetast door de brand. De houten toren was daardoor niet meer te gebruiken.

Het herstellen avn de toren heeft de nodige tijd gekost, bijna een jaar. Zo moest eerst de schade opgenomen worden, vervolgens werd er een inschatting gemaakt van de kosten én er werd uitgezocht wie dat ging betalen. Vervolgens moest er gezocht worden naar een herstelbedrijf. 

"Afgelopen week werd de oude, verbrande zooi opgeruimd", laat het bezoekerscentrum nu weten. Inmiddels is een betonnen werkplaat neergelegd, zijn oude verbrande steunbalken van de beneden en eerste verdieping weggezaagd en is men begonnen aan het herstel. "De verwachting is dat er binnen drie weken weer mensen naar boven kunnen."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES 

Vacatures

Technicians

Bergen op Zoom

Fulltime Verkoopadviseur

Sint Anthonis

Monteur buitendienst

Oosterhout

Vakantiekrachten

Waalwijk

Commercieel planner

Raamsdonksveer