Foto: tanteLouise

TanteLouise zet deuren open voor één vaste bezoeker per week

BERGEN OP ZOOM - Op bijna alle locaties van zorginstelling tanteLouise is vanaf morgen, dinsdag 26 mei, weer één vaste bezoeker per bewoner welkom. Deze bezoeker/mantelzorger mag één keer per week langskomen. Dit geldt echter niet voor locaties waar sprake is van een coronabesmetting óf waar in de afgelopen veertien dagen een besmetting is geweest.


Eén van die locaties waar op dit moment nog wel sprake is van coronabesmettingen is Bosgaard in Halsteren. "Een lange tijd was er niets aan de hand in Bosgaard", vertelt woordvoerder Marc Molenaars. "En zolang iedereen gezond is, wordt er ook 'normaal' gewerkt." Door de coronamaatregelen was er bij Bosgaard, net zoals bij andere zorginstellingen, een volledige lockdown waardoor bezoekers niet naar binnen mochten. 

Testen

Maar, toen één van de bewoners coronaklachten leek te hebben, werd meteen iedereen getest. "Op dat moment is die bewoner meteen in isolatie geplaatst, waarna de bewoners van die afdeling én de medewerkers getest zijn op het coronavirus." In eerste instantie bleken er vijf bewoners en vijf medewerkers besmet te zijn met het virus. "Inmiddels zijn er elf bewoners besmet en helaas zijn er, in een korte tijd, ook drie bewoners overleden." 

Platina huwelijk

Eén van hen is de 95-jarige Arjaan Nefs. "Hij woonde samen met zijn echtgenote Johanna in Bosgaard. Het echtpaar zou zondag op de kop af 70 jaar zijn getrouwd." Zoals gebruikelijk had de burgemeester al een grote bos bloemen naar het echtpaar laten sturen. "Maar dat boeket hebben we even achtergehouden, dat was natuurlijk niet gepast", legt Marc Molenaars uit. "Of dat allemaal nog niet sneu genoeg is: een dag eerder overleed ook de broer van de heer Nefs aan het coronavirus." 

Kletstent

De burgemeester werd op de hoogte gesteld en hij besloot zaterdag dan ook meteen om langs te komen in de Kletstent bij Bosgaard. Zo kon hij zowel bewoners, als medewerkers een hart onder de riem steken. In gezelschap van bestuurder Conny Helder nam burgemeester Petter de tijd om zijn medeleven te betuigen en met medewerkers te praten over deze hartverscheurende samenloop van omstandigheden. Hij sprak zijn waardering voor ieders inzet, ook die van alle andere medewerkers van tanteLouise, in deze fysiek en emotioneel zware tijden.

Versoepeling

"Een lange tijd leek corona langs ons heen te gaan. We hadden wel een besmetting bij Onze Stede, maar dat doofde al snel uit", vertelt Molenaars. "Bergen op Zoom leek een lange tijd gespaard te blijven, maar we wisten dat het iedereen moment om kon slaan." Zo werd eerst het Nieuwe ABG getroffen en nu dus ook Bosgaard. Zij blijven voorlopig dus even dicht voor bezoekers. "Locaties die in de afgelopen 14 dagen niet getroffen zijn door nieuwe coronabesmettingen gaan morgen wél open, maar op elke locaties is ook sprake van maatwerk." In principe luidt de regel één vaste bezoeker per bewoner per week. "We gaan eerst kijken hoe dit werkt en als alles goed gaat, kunnen we die regeling wellicht versoepelen."

Kijk voor meer informatie hier.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief