Afbeelding

Controleurs op zoek naar 'illegale' honden

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Mensen die een hond hebben, maar dit niet gemeld hebben, kunnen dit beter alsnog snel doen. Vanaf 2 juni gaat de controle van de hondenbelasting van start in de gemeente Bergen op Zoom. 

Belastingsamenwerking West-Brabant start op 2 juni met de controle van de hondenbelasting. De controle duurt tot en met begin oktober 2020. Controleurs gaan huis-aan-huis controleren of en hoeveel honden er in een woning aanwezig zijn. Als deze niet staan geregistreerd en er dus geen of niet voldoende hondenbelasting wordt betaald, volgt er de mogelijkheid om de hond alsnog in te schrijven óf een boete.

De controles worden uitgevoerd door controleurs van Legitiem B.V.. "Zij dragen neutrale herkenbare kleding van Legitiem B.V. en zijn voorzien van een legitimatiebewijs, wat ze op verzoek zullen tonen", laat de gemeente weten. "Er wordt rekening gehouden met de RIVM regels rond het coronavirus. De controleurs dragen handschoentjes en hebben een desinfecterend middel bij zich. Ze dragen geen mondkapjes of gelaatsschermen. De afstand aan de deur bedraagt minimaal 1,5 meter."

Voor vragen of opmerkingen, ga naar de website van de Belastingsamenwerking West-Brabant



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief