Samen0164 pleit voor rotonde bij Intratuin: betere verkeersafwikkeling
Foto: Google Maps

Samen0164 pleit voor rotonde bij Intratuin: betere verkeersafwikkeling

HALSTEREN - Is er met Intratuin overleg geweest waarin de aanleg van een rotonde onderwerp van gesprek is geweest? En zo ja, is Intratuin bereid om de meerkosten van een rotonde te financieren? Dat wil Reinoud Krijnen (Samen0164) weten van het college van burgemeester en wethouders.


"Intratuin gaat uitbreiden met 1.150 vierkante meter. Dit vinden wij een goede zaak omdat deze onderneming blijft investeren in de toekomst en de levensvatbaarheid van het bedrijf", stelt Krijnen. Maar, hij vraagt wel aandacht voor de verkeersafwikkeling op de Halsterseweg-Noord, want volgens Krijnen spelen er nu al veel problemen. 

Denk bijvoorbeeld aan filevorming bij de ingang van Intratuin op de Halsterseweg. "Dit is niet goed voor de verkeersveiligheid en veroorzaakt extra milieuverontreiniging." Maar, ook filevorming bij de uitgang en bij piekmomenten loopt ook de afrit op de Randweg-Noord vol. "Op minder drukke tijden wordt er op de Halsterseweg met onaanvaardbare snelheden gereden. Er is behoefte aan verkeersremmende maatregelen", stelt Krijnen.

Hij stelt dan ook voor om een rotonde aan te leggen bij de ingang van Intratuin. "Dit zorgt enerzijds voor een doorstroming van het verkeer en anderzijds voor een serieuze verkeersremmende maatregel. Tevens biedt deze rotonde de mogelijkheid voor Intratuin om aan de overzijde van de ingang extra parkeerplaatsen aan te leggen. Voor de avonduren zou met Intratuin kunnen worden afgesproken dat de omwonenden hier buiten de openingstijden gebruik van maken."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief