Familie Besters op enkele elektrische scooters uit het assortiment.
Familie Besters op enkele elektrische scooters uit het assortiment. Foto: Gea Vriens

Tweewielerspecialist P. Besters & Zn. bestaat negentig jaar

Bedrijvig Nieuws

BERGEN OP ZOOM - Tweewielerspecialist P. Besters & Zn. bestaat dit jaar negentig jaar en is een bekende naam in Bergen op Zoom. De winkel is sinds jaar en dag gevestigd aan de Antwerpsestraatweg en heeft een ruim assortiment fietsen en nu dus ook elektrische scooters.

DOOR GEA VRIENS

Het negentig jarig bestaan van de tweewielerspecialist wordt echter niet uitgebreid gevierd. Vanwege de Coronamaatregelen is het lastig om iets te organiseren. Jeanne Besters vertelt: ”hoewel wij niet mogen klagen hebben ook wij last van de Corona crisis omdat de levering van veel onderdelen die uit het buitenland komen helemaal stil lag. Gelukkig komen de leveringen inmiddels weer op gang.”

Familiebedrijf
De Tweewielerspecialist is een echt familiebedrijf en al vanaf het begin gevestigd aan de Antwerpsestraatweg. Nadat opa Lodewijks in 1930 is begonnen met de verkoop van fietsen is de winkel in 1968 door zijn dochter en schoonzoon overgenomen. In 1996 is de zaak overgegaan naar de huidige eigenaren en sinds twintig jaar is ook hun zoon werkzaam in de winkel. Hij zorgt, samen met zijn vader, voor de verkoop en een deel van de reparaties en zijn moeder verzorgt de administratie. Daarnaast hebben ze nog drie monteurs in dienst. In de loop der jaren is de winkel diverse keren verbouwd en uitgebreid. In de winkel hebben ze een uitgebreid assortiment elektrische- dames- heren en kinderfietsen en vele accessoires zoals fietstassen.

Elektrische scooter
In de winkel staan ook diverse elektrische scooters van verschillende merken, zoals Super Soco en Ecooter. Na de opmars van de elektrische fiets is het nu ook mogelijk om een elektrische scooter aan te schaffen. Deze zijn al langer op de markt maar er kon niet zo ver mee gereden worden. Met de huidige elektrische scooters kun je op één accu tussen de zestig en tachtig kilometer rijden. Bij gebruik van twee accu’s kun je zelfs tot honderd kilometer afleggen. De scooter is milieuvriendelijk want hij produceert geen uitlaatgassen en hij maakt geen geluid. Het streven van de overheid is om ervoor te zorgen dat in 2025 alle nieuwe snorscooters elektrisch zijn. Om mensen kennis te laten maken met de elektrische scooter is er een demo scooter beschikbaar. “Vorige week kwam er een klant in de winkel die de scooter wilde proberen. Hij is er zo enthousiast over dat hij er inmiddels één besteld heeft,” vertelt Leon. Dus denkt u erover om een scooter aan te schaffen, loop dan zeker eens bij tweewielerspecialist Besters & Zn. binnen.

Fa. P. Besters & Zn.
Antwerpsestraatweg 392-396,, 4625 AE Bergen op Zoom, info@besters-tweewielers.nl
www.besters-tweewielers.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief