Foto: Nick Franken
Foto: Nick Franken (Foto: Nick Franken)

Nick Franken: 'Dankzij de coronacrisis ben ik mijn eigen werk meer gaan waarderen'

BERGEN OP ZOOM - Dat vernieuwing niet altijd betekent dat je iets totaal anders moet gaan doen, dat laat fotograaf Nick Franken zien. Hij zag door de coronacrisis veel opdrachten wegvallen. "Ik heb deze tijd juist gebruikt om mezelf opnieuw te ontdekken en te verbeteren."


Eind vorig jaar besloot Nick zich meer te richten op high-end commerciële fotografie wat veelal in het buitenland plaatsvindt. "Ik had een aanvraag staan uit Shanghai, maar door de coronacrisis kon ik natuurlijk niet reizen." De buitenlandse aanvragen vielen weg. "En regionale klanten dachten dat ik te duur was geworden." De teller kwam letterlijk op nul te staan. "Je kan natuurlijk bij de pakken neer gaan zitten, maar ik heb deze periode juist gebruikt om mijn portfolio aan te passen." 

Daarnaast heeft Nick vol ingezet op marketing en social media. "En door die ommezwaai heb ik weer volop mooie opdrachten, maar ik heb hem wel even geknepen hoor." Daarnaast heeft Nick deze periode ook gebruikt voor vrij werk. "Ik heb mijn hele leven gesport. Ik ben ooit begonnen als skatefotograaf, maar eigenlijk doe ik daar nu niets meer mee." 

Het uitbreiden van zijn portfolio op commercieel sportgebied was dan ook een openbaring. "De skills die ik in de afgelopen jaren heb geleerd, helpen me enorm bij sportfotografie." Uiteindelijk neemt Nick ook iets positiefs mee uit deze periode. "Het heeft me bewustwording opgeleverd over wat ik wil en kan. Daarnaast ben ik, dankzij gesprekken met collega's, mijn eigen werk meer gaan waarderen."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief