Foto: Marijn Riemens

Arjan van der Weegen trekt zich terug als oliemannetje; 'Te weinig draagvlak'

BERGEN OP ZOOM - GBWP-raadslid Arjan van der Weegen heeft zich teruggetrokken als oliemannetje bij het resetproces van de gemeente Bergen op Zoom. Onlangs werd bekend dat Ad Verbogt en Arjan van der Weegen ook de komende tijd betrokken zouden zijn bij het resetproces en de uitvoer van het focusakkoord, maar daar kwam weerstand op vanuit twee partijen.


"Zonder maximaal draagvlak is het resetproces gedoemd te mislukken en zal het focusakkoord niet optimaal ten uitvoer komen", stelt Van der Weegen die zijn raadslidmaatschap op zou zeggen om als procesbegeleider aan de slag te kunnen. Die wisseling van rollen zorgde voor vragen bij verschillende partijen over de integriteit van het raadslid. Hij heeft zelf dan ook zijn twijfels gedeeld met de burgemeester en met de verschillende partijen. 

"Twee fractievoorzitters hebben aangegeven een nachtje te willen slapen om tot hun uitkomst te komen. Een opstelling die ik zeer waardeer en past bij onze omgangsvormen en gewenste nieuwe cultuur zoals we met elkaar in het focusakkoord hebben vastgelegd.
Ik heb vanaf dag 1 van dit proces aangegeven dat voor mij er een kritische politieke massa nodig is van 25 raadsleden om te kunnen blijven spreken van een raadsbreed akkoord. Zakt het draagvlak onder deze grens dan zullen we snel vervallen in de oude cultuur van oppositie en coalitie."

Maar, niet alleen de politiek moet achter die keuze staan, Van der Weegen vindt het ook belangrijk dat er in de samenleving draagvlak is voor zijn rol als 'oliemannetje'. "Er is een beeld van belangenverstrengeling gecreëerd en ontstaan, en of dit nu strookt met feiten of waarheid is natuurlijk relevant ten aanzien van jullie en mijn integriteit, maar voor het draagvlak wat we van de samenleving nodig hebben om te komen tot een beter Bergen op Zoom niet alleen relevant maar ook essentieel."

Daarom heeft Van der Weegen nu besloten om de opdracht vanuit de gemeente toch af te slaan. "Om de kans maximaal te houden op het slagen van het akkoord heb ik besloten, ondanks eerdere toezegging, niet in te gaan op uw verzoek om de komende maanden uw ‘oliemannetje’ te zijn. Ik zal met Ad overleggen wat de impact is op het resetproces en de uitvoering van het focusakkoord. Elk probleem, en ook dit probleem kent kansen voor oplossingen. Ad kennende komt hij daar snel bij u op terug."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
 

Vacatures

Bezorgers Altena Nieuws

Almkerk, Hank, Veen, Andel, Nieuwendijk, Werkendam

Fulltime Allround installatiemonteur

Kruisland

Bezorger Altena Nieuws

Almkerk, Hank, Veen

bezorgers vakantieperiode

gemeente Altena divers

Allround servicemonteur - Werkvoorbereider E

Hooge Zwaluwe