Auvergnepolder
Auvergnepolder (Foto: )

Manifest zorgt voor doorbraak rondom ontwikkeling Auvergnepolder

BERGEN OP ZOOM - Negen politieke partijen in Bergen op Zoom hebben een manifest aangeboden aan het nieuwe college van burgemeester en wethouders. In het manifest roepen ze het college op om aan de slag te gaan met de ontwikkeling van de Auvergnepolder.


"Iedere ontwikkeling wordt steevast geblokkeerd door GBWP", stelt initiatiefnemer Gertjan Huismans (PUNT). "Dit terwijl er grote behoefte is aan bedrijfsgrond in onze gemeente." De fracties stellen in het manifest dat met verschillende rapporten de noodzaak voor uitbreiding van de bedrijventerrein wordt aangetoond. "Daarbij sturen we op groene milieuvriendelijke werkgelegenheid in combinatie met verhoging van de natuurwaarden. Dus geen grote logistieke dozen of zware industrie." Zonder een manifest blijft er volgens de partijen voor het economisch perspectief voor Bergen op Zoom niet veel meer over dan vergrijzing, krimp en verlies aan voorzieningen.

Door de huidige reset binnen de gemeente Bergen op Zoom is er echter geen sprake meer van coalitie en oppositie. "Nu de raad als geheel optrekt, was de tijd rijp om onder het veto van GBWP uit te komen." Het manifest is volgens Huismans een 'sterke oproep' aan het college om hiermee aan de slag te gaan. "Het manifest wordt geagendeerd voor de raadsvergadering van 9 juli, zodat het college met de raad tot afspraken kan komen. Na decennia blokkade hopen de fracties eindelijk een doorbraak te hebben gevonden in dit hangende dossier."

CDA

Naast GBWP heeft ook het CDA geen handtekening gezet onder het manifest. "De CDA-fractie heeft kennis genomen van het opgestelde manifest. Op zich geen slecht initiatief: in deze moeilijke tijden kan en mag alles ter discussie staan in het belang van de stad." Maar, de Auvergnepolder heeft altijd een prominente plaats gehad in de CDA-standpuntbepaling en -programma."Nieuwe tijden vragen om nieuwe aanpak, maar óók om het houden van afspraken en gegeven beloften.Daarom kiest de CDA-fractie ervoor om nadrukkelijk de verbinding te zoeken met de Bergse samenleving en als eerste de stap met de leden van het CDA. Daarna is ook ieders input welkom. Op korte termijn zal met het bestuur een ledenraadpleging georganiseerd worden. Nadat de resultaten daarvan duidelijk geworden zijn, zullen de ideeën ingebracht worden in de discussie van het Manifest."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief