Van 'Ier, de Bergse burger is vanaf 1 juli verkrijgbaar bij Bistroclub de Stadsburger
Van 'Ier, de Bergse burger is vanaf 1 juli verkrijgbaar bij Bistroclub de Stadsburger (Foto: Linsay van der Linde)

Bergse ondernemers ontwikkelen échte Bergse burger: van ‘ier

BERGEN OP ZOOM - Een burger van ‘ier. Die is lokaal en zonder streken. Een écht ambachtelijk Bergs product, dat proef je! ’t Malse rund heeft gegraasd in de Augustapolder bij Hugo Bogers Boerderijwinkel. De robuuste barbecuesaus is gemaakt van Sterck 10, het donkere bier van de Bergse Brouwerij Sterck. De smaken komen samen bij Bistroclub De Stadsburger.


‘Support your locals’. We schreeuwden het van de daken en hebben menig hashtag ingezet de laatste tijd. De covid situatie heeft iedereen anders doen denken. Zo ook de vier Bergse ondernemers Ad Gladdines (Bistroclub de Stadsburger), Malu Lems (Hugo Bogers Boerderijwinkel), Linsay van der Linde (Freelance Creatief) en Rick Donders (Brouwerij Sterck). 

Na kennismaking tijdens de live uitzending van ProefLokaal op ZuidWestTV, zijn de ondernemers met chef Roy Knook (Bistroclub de Stadsburger) rond de tafel gegaan om met elkaars producten en kennis een lokaal initiatief te starten. Het resultaat? Een malse burger met rundvlees van de boerderijwinkel en een robuuste barbecuesaus van het Bergse bier. Echt iets van ‘ier, dus.

De van ‘ier is burger van de maand juli bij Bistroclub de Stadsburger. Natuurlijk gereserveerd met het bier van Sterck. Dat smaakt naar meer!

 


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief