Foto: Hart van Nederland

Vriendinnetjes Elin en Karlijn (9) halen geld op om Hema Halsteren te redden

HALSTEREN - De bedrijfsleider van Hema in Halsteren keek afgelopen week behoorlijk verrast op toen hij een donatie van 14 euro en 85 cent ontving van twee 9-jarige meisjes. De zelfbenoemde Hema-fans wilden met hun bijdrage de winkel 'redden'.


"We hoorden op school dat de Hema problemen heeft", vertelden Elin en Karlijn tegen Hart van Nederland. "Toen we gingen afspreken hebben we een actie bedacht om de Hema te redden." De twee komen erg graag bij de winkel en zouden het dus ook enorm balen vinden als de winkel zou moeten verdwijnen. "We zijn echte fans. We komen er heel vaak!"

Vol enthousiasme gingen de meisjes langs deuren in Halsteren. In totaal haalde het tweetal 14 euro en 85 cent op. Dit opgehaalde bedrag leverden zij af bij een medewerker van de winkel. Toen de bedrijfsleider van de donatie hoorde, was hij erg verrast. "Ik ben meteen een zoektocht gestart naar de meisjes."

En met succes. De oproep van de bedrijfsleider werd bijna 650 keer gedeeld op Facebook. "Ik ben hartstikke blij met de donatie van de meisjes", laat de bedrijfsleider weten. "We wilden ze dan ook graag in het zonnetje zetten." Het bedrag dat Elin en Karlijn ophaalden wordt door Hema vertienvoudigd.

Schulden

Hema kampt al jarenlang met torenhoge schulden. Een faillissement van de keten is dus niet geheel ondenkbaar. Maar onlangs bereikte de winkelketen een akkoord met de schuldeisers over een structurele schuldverlaging. De schulden worden omgezet in aandelen. Hierdoor heeft het bedrijf meer 'financiële flexibiliteit'. Door de regeling neemt de schuldpositie van Hema af van 750 miljoen naar 300 miljoen euro.


DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief