Afbeelding

Kermisexploitant Vale over versoepelingen: 'Ik kijk er met gemengde gevoelens naar'

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Dierentuinen en pretparken mochten al eerder open, maar vanaf gisteren staat het licht ook op groen voor kermissen en andere evenementen waarbij sprake is van doorstroom van bezoekers. Dat lijkt goed nieuws voor de kermisbranche, maar de Bergse kermisexploitant Frank Vale kijkt er met gemengde gevoelens naar.

"Aan de ene kant zijn we natuurlijk blij dat er weer een opening is, maar aan de andere kant hebben we nog steeds niets gehoord over een noodfonds voor de kermisbranche", stelt Vale. "En dat blijft voor ons enorm belangrijk." Want, in principe mogen kermissen gisteren weer georganiseerd worden, maar daar moet wel eerst een vergunning voor worden afgegeven. "En zo'n vergunning duurt vaak al vier tot zes weken, dus de eerste kermis kan pas in augustus gehouden worden. Dat is voor ons eigenlijk al het naseizoen, we hebben al heel veel mooie dagen gemist."

Daarnaast zijn kermissen vaak onderdeel van een groter feest, maar die zijn allemaal afgelast. "Ik zou zelf op de Visserijdagen in Bruinisse staan. Normaal komen daar heel veel bezoekers op af, maar de Visserijdagen zijn afgelast. Het is voor mij niet rendabel om alleen voor de mensen uit Bruinisse open te gaan." Het wordt dus ook de komende tijd nog spannend voor kermisexploitanten. "Maar de kermis hier in Bergen op Zoom moet gewoon door kunnen gaan. Misschien op de Grote Markt of op de Boulevard, dat moeten we nog bekijken. Maar ik ga er vanuit dat 'ie gewoon doorgaat."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief