Foto: Christian Traets

Versoepelingen zijn volgens bioscoopeigenaar Lambregts 'nog niet voldoende'

BERGEN OP ZOOM - Het maximumaantal personen wordt losgelaten, mits er sprake is van vaste zitplaatsen, reservering én een gezondheidscheck vooraf. Dat is goed nieuws voor Carlo Lambregts van de bioscoop in Bergen op Zoom. "Maar, het is eigenlijk nog niet voldoende."


Bioscopen mochten tot 1 juli maximaal dertig personen toelaten in een zaal. Dat wordt nu dus opgerekt, maar er moet wel 1,5 meter afstand worden gehouden. "Dat betekent dat ik op papier in een zaal van 130 man, misschien 65 mensen kwijt kan", legt Lambregts uit. "Maar in de praktijk zullen dat er misschien veertig of vijftig zijn." Desondanks is Lambregts natuurlijk wel blij dat hij meer dan 30 mensen mag ontvangen, maar het is nog maar de vraag hoe dat uit gaat pakken.

In Bergen op Zoom kan Lambregts in de grootste zaal ongeveer 200 mensen kwijt. "Daar zullen we misschien de 100 wel kunnen halen, maar dan moeten de mensen wel komen. We draaien de laatste dagen steeds voor 4 of 5 mensen. De loop is er helemaal uit." Dat komt volgens Lambregts door verschillende factoren. "Mensen zijn nog bang om te komen, maar het komt natuurlijk ook door het warme weer én er worden tot op de dag van vandaag nog grote films gecanceld. Wat dat betreft hebben we alles tegen wat we tegen ons kunnen hebben." Carlo Lambregts hoopt dan ook dat er binnenkort een goede kaskraker komt. "En dan gaan we die gewoon in meerdere zalen draaien, zodat iedereen hem kan zien." 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief