Oud-wethouder Bert van der Stoel (70) overleden
Foto:

Oud-wethouder Bert van der Stoel (70) overleden

BERGEN OP ZOOM - De Bergse oud-wethouder Bert van der Stoel (70) is overleden. Dat laat VVD Bergen op Zoom weten via hun website. "Bert was hartelijk, joviaal en vooral trouw aan de beginselen van de VVD."


Bert van der Stoel was zijn hele leven verbonden met de VVD. Al vroeg koos hij via een actieve rol in de JOVD voor het politieke debat. Zijn voorliefde voor de politiek en zijn gedrevenheid om iets te kunnen betekenen voor de samenleving zorgden ervoor dat Bert zich sinds 1974 inzette voor een sterke VVD. Eerst als gemeenteraadslid en fractievoorzitter en later als Wethouder en lid van de Provinciale Staten.

"Bert was hartelijk, joviaal en vooral trouw aan de beginselen van de VVD", laat VVD Bergen op Zoom via hun website weten. "Als progressief-liberaal raadslid en wethouder streed hij vol passie en met open vizier voor het behoud van de cultuur in de breedste zin van het woord. Dat botste weleens met het conservatief-liberale smaldeel binnen de VVD maar Bert bleef hierin zichzelf en bleef zijn culturele missie volgen en uitdragen."

Zaterdag 4 juli overleed Bert na een kort ziekbed. "De VVD verliest een trouw en zeer gewaardeerd lid maar bovenal een fijn en sociaal mens. Wij zijn hem dankbaar en denken met veel respect aan de ruim 45 jaar dat hij zich inzette voor de VVD."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief