Familie Raaijmakers trekt dit jaar met de camper door Noorwegen: 'Ik stap nu niet in een vliegtuig'
Foto: Charlotte Leijs

Familie Raaijmakers trekt dit jaar met de camper door Noorwegen: 'Ik stap nu niet in een vliegtuig'

BERGEN OP ZOOM - Het stond al jarenlang op de planning, maar deze zomer gaat het waarschijnlijk dan écht gebeuren. Familie Raaijmakers gaat met een zelf opgeknapte camper door Noorwegen trekken. 


“Op enig moment hebben we wel gedacht dat het dit jaar niet meer zou gaan gebeuren”, laat Charlotte Leijs, moeder van het gezin weten. “Maar per 15 juli gaan de grenzen van Noorwegen open en 10 juli wordt duidelijk voor welke landen”, zegt ze. “Hoogstwaarschijnlijk zit Nederland daar dan bij.” Mocht dat zo zijn, dan vertrekken vader en moeder met vier kinderen vanuit Bergen op Zoom richting het noorden van Europa.

Lockdown

Eén week voor de lockdown in Nederland kocht het gezin de camper. “We konden die lockdown mooi gebruiken voor het opknappen van de camper”, zegt Charlotte. “Er ligt inmiddels een nieuwe vloer in en we hebben hem wat leuker en hipper gemaakt.” Het gezin laat zich door corona niet tegenhouden. “Noorwegen is zo wijd en heeft veel natuur”, vertelt ze. “We zullen niet heel veel binnen zijn. Ook denk ik dat het op campings in Zeeland deze zomer veel drukker gaat zijn.” Door de faciliteiten van de camper is het gezin heel zelfvoorzienend. “We hoeven helemaal niet naar een groot hotel of een drukke camping”, vertelt Charlotte. “Daarnaast is het ook fijn dat, als één van ons zich niet lekker gaat voelen, we zo naar huis kunnen rijden”, aldus de Bergse. “Ik zou er momenteel niet voor kiezen om het vliegtuig in te gaan. Met een camper ben je veel vrijer.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief