Afbeelding
Foto: Dimphy Valkenburg

Bergse Dimphy haalt haar groenten bij de lokale teler: 'Ik zou niet anders willen'

Door: Bregje Kop Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Voor sommige mensen is het heel normaal om groenten en fruit bij de lokale teler te halen. Zo ook voor de Bergse Dimphy Valkenburg.

"Dat zit er al vanaf mijn jeugd in", laat ze weten. "Toen haalden we ook altijd bij de teler." En die traditie zet de Bergse graag voort. Regelmatig gaat Dimphy op pad om verse producten te halen bij de lokale teler. “Op het moment kom ik zelf eigenlijk alleen maar bij Franken”, vertelt Dimphy. “Daar haal ik vooral mijn fruit.” Maar ook zoonlief wordt betrokken in de traditie. "Mijn zoon haalt altijd de aardappelen bij de teler", vertelt Dimphy. "Die zijn te zwaar voor mij. Hij rijdt dan na zijn werk langs bij de boer om de aardappelen af te halen." Ook de zoon van Dimphy is dol op de verse producten uit de regio.

Verse producten
En iedere keer weer geniet Dimphy van de verse producten. "Het is echt veel lekkerder bij de teler dan in de supermarkt", vertelt ze. “Je proeft gewoon het verschil. Het is verser en heeft een andere smaak.” Ze zou andere mensen dan ook zeker aanraden om naar de teler te gaan. "Je weet dat het vers is én dat maakt het zo lekker. Ook steun je er de lokale boer mee."

Moestuintje
Zelf heeft Dimphy ook groene vingers. "Ik woon hier nog maar net, maar ik ben al bezig met het aanleggen van een moestuintje", zegt de Bergse. “De eerste kruiden staan er al: basilicum en peterselie. Er moeten er nog wel een aantal bijkomen."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief