Retournooi 2020TTV Het Markiezaat.
Retournooi 2020TTV Het Markiezaat. Foto: Thomas Nipius

20 Deelnemers op 'Retournooi' van TTV Het Markiezaat

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - Sjoerd van Veen. Een vrolijke dertiger. Al 10 jaar werkzaam bij de lokale slager. Noemt zichzelf op Facebook “een bourgondier die midden in het leven staat”. Dit jaar alleen iets minder dan normaal. Corona heeft een grote invloed op het leven van Sjoerd.

Zijn vrienden noemen hem Tour du Sjoerd. Hij gaat namelijk al jaren naar de start van de Tour de France. Het startschot van de Tour markeert ook het begin van zijn vakantie. Na de eerste etappe reist hij jaarlijks door naar Saint-Pardoux. Een kleine gemeente in het midden van Frankrijk. Naast de camping waar hij bivakkeert zit restaurant “Le Chien Caca”.
Uitbater Jean-Jacques du Vessie staat in de nabije omgeving vooral bekend om zijn Tournedos du Fromage. Sjoerd bestelt dit gerecht minimaal twee keer tijdens zijn vakantie. De combinatie van het malse rundvlees met de zachte Franse kaas doet hem denken aan zijn jeugd. Wat ook steevast op de agenda staat is een rondleiding door het plaatselijke kasteel. Chateau Mangeurs de Baguette heeft een speciale rondleiding. Deze “Grande tournée dans la construction en pierre” is al jaren hetzelfde. Dat maakt voor Sjoerd echter niets uit. Hij geniet ieder jaar weer.
Helaas zal de vakantie voor Sjoerd dit keer anders verlopen. Geen Tour de France. Geen Tournedos du Fromage. Geen “Grande tournée dans la construction en pierre”. Sjoerd moest het dit jaar dichter bij huis zoeken.

Supporter
Zondag 12 juli was hij daarom als supporter aanwezig bij het eerste “Retournooi” van TTV Het Markiezaat. Een ode aan de tafeltennissport. En het eerste grote toernooi sinds de uitbraak van het coronavirus.
Met 20 deelnemers een sterk bezet toernooi! In de ochtend vonden de dubbelwedstrijden plaats. Verdeeld over een vier- en een driekamp streden 7 dubbels om de overwinning! In de vierkamp eindigden Peter Stolk en Madeleine van der Borght op de eerste plek, gevolgd door Erik van Broekhoven en Wout Withagen. In de driekamp wonnen Harvey van Loon en Dorien van Sluijs de meeste wedstrijden, op de voet gevolgd door Koert Roks en Marvin Sluijter.

Enkelwedstrijden
’s Middags was het ieder voor zich in de enkelwedstrijden. Op basis van een eerste ronde werden alle deelnemers over vierkampen verdeeld. In poule 4 was Lisa van der Velde de overduidelijke winnares. In poule 3 was het een stuk minder duidelijk. Na het tellen van losse punten kwam Joost Verbogt uiteindelijk naar voren als de winnaar. In poule 2 eindigde Harvey van Loon op de eerste plaats en in poule 1 ging Peter Stolk er met de eer vandoor.

Het was een dag die Sjoerd niet snel zal vergeten!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief