Het Doorgeefpunt werd in 2016 officiëel geopend door staatssecretaris Jetta Klijnsma.
Het Doorgeefpunt werd in 2016 officiëel geopend door staatssecretaris Jetta Klijnsma. Foto: Pierrette Schoon

Het Doorgeefpunt

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - Voorlopig kunnen er GEEN spullen meer gebracht worden bij het Doorgeefpunt aan de Parallelweg 68D in Bergen op Zoom. Het Doorgeefpunt is gehuisvest bij Stichting Samenwerken die haar deuren helaas moet sluiten.

Het Doorgeefpunt zoekt ruimte!

Met het vertrek van Stichting Samenwerken komt het voortbestaan van het Doorgeefpunt op losse schroeven te staan. Wij zijn daarom naarstig op zoek naar ruimte, het kan één grote ruimte (minimaal 50m2) zijn maar het kan eventueel ook opgedeeld worden in verschillende kamers. Basale voorzieningen als een toilet, aanrecht, aansluiting voor een wasmachine/droger zou wenselijk zijn.

Als dat niet haalbaar zou zijn dan zijn wij ook erg geholpen met een opslagruimte zodat wij in ieder geval een uitgiftepunt hebben.

Het Doorgeefpunt is een voorziening voor spullen voor de dagelijkse zorg thuis. De materialen worden gratis geschonken door iedereen die het over heeft en zijn gratis voor iedereen die het nodig heeft. Het gaat in de eerste plaats om spullen op het gebied van zorgen (hulpmiddelen, verbandmateriaal), eten (servies, keukengerei, pannen) slapen (beddengoed) wassen (handdoeken, toiletartikelen) en kleding. Voor het laatste wordt 0.50 cent per stuk gevraagd zodat wij als er iets niet voorradig is het kunnen kopen.

Ontstaan van Het Doorgeefpunt

Verpleegkundige Pierrette Schoon kwam in haar werk veel mensen tegen die een extra steuntje in de rug konden gebruiken. In de stad zat een weggeefwinkel in een kraakpand die beheerd werd door een kraker. Pierrette haalde daar veel spullen voor mensen die zij in zorg had. Toen de weggeefwinkel wegging, omdat het pand werd verkocht, is zij gaande weg zelf spullen gaan verzamelen. In haar omgeving heeft ze mensen gevraagd om beddengoed, handdoeken of servies. Na heel veel lobbyen is er hiervoor een ruimte beschikbaar gesteld door Stichting Samenwerken inmiddels 5 jaar geleden. Het Doorgeefpunt voorziet in een enorme behoefte, naast de grote maatschappelijke waarde bevordert het ook hergebruik. Het wordt volledig gedraaid door een team enthousiaste vrijwilligers.
Email: hetdoorgeefpunt@hotmail.com..
Facebook: Het Doorgeefpunt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief