Afbeelding
Foto: Sint Cecilia Eensgezindheid

Braderie Halsteren gaat niet door: 'Het gaat ons niet lukken'

Sport en vereniging

HALSTEREN - Sinds het begin van de coronacrisis heeft het bestuur van de Halsterse braderie zich beziggehouden met de vraag: Gaat de Halsterse Braderie wel of niet door? Na weken van overleg is daar nu een antwoord op gekomen: 'Nee, de braderie gaat niet door. Met pijn in ons hart, hebben wij moeten concluderen dat het ons niet gaat lukken om aan de COVID-19 richtlijnen te voldoen.'

De Halsterse Harmonie Sint Cecilia Eensgezindheid, organisator van de braderie, wilde het evenement, indien mogelijk, gewoon door laten gaan. "Het was voor onze vereniging de bedoeling om op deze wijze iets terug te doen richting de ondernemers en samenleving van ons Halsteren. Ons bestuur heeft dan ook vele scenario’s besproken en zo lang mogelijk gewacht om alle mogelijkheden goed in kaart te krijgen."

Afgelopen week kreeg de organisatie, met hulp van de gemeente, de definitieve richtlijnen te horen waaraan zij zouden moeten voldoen bij het organiseren van de braderie. "Dit heeft ons bestuur heel uitgebreid besproken. Met pijn in ons hart, hebben wij moeten concluderen dat het ons niet gaat lukken om aan de COVID-19 richtlijnen van de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant te kunnen voldoen om de Halsterse braderie dit jaar te organiseren."

Dit betekent dus dat de Braderie van Halsteren dit jaar niet gaat plaatsvinden. "Wij hopen dat wij volgend jaar wel weer traditioneel in het derde weekend van september (19 & 20 september 2021) de Dorpsstraat kunnen gaan vullen met veel gezelligheid. Hier zullen wij ons dan ook weer op gaan focussen komend jaar."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief