Bergenaren brengen het EK bij de mensen thuis met 'Matchfixing The Game'
Foto: Matchfixing The Game

Bergenaren brengen het EK bij de mensen thuis met 'Matchfixing The Game'

BERGEN OP ZOOM - Voor de Bergse voetbalfanaten Antal Bekendam, Michiel van Eekeren en Nick Nuytemans was het een flinke domper toen definitief werd dat de sportzomer 2020 er heel anders uit gaat zien dan verwacht. Maar dat was geen reden voor de Bergenaren om stil te gaan zitten. Ze bedachten een spel om het EK, dat door corona ook niet doorgaat, naar de mensen thuis te brengen.


“Wij gaan de sportzomer erg missen qua beleving en saamhorigheidsgevoel”, laat Nick weten. “Normaal gesproken zouden we de wedstrijden met vrienden gaan kijken.” Nu dat niet kan, hebben de drie toch iets verzonnen om samen het EK te beleven. Het spel is tijdens corona ontwikkeld. "Ik werd benaderd door Nick Nuytmans", laat Antal weten. Nick is werkzaam bij een reisbureau dat gespecialiseerd is in voetbalreizen door Europa. "Hij kwam met het idee voor een spel, omdat die voetbalreizen nu natuurlijk niet doorgaan." 

Antal zelf is eigenaar van een escape room. Vervolgens is Michiel, die werkzaam is bij een reclamebureau, bij het tweetal aangesloten. “In het spel dat wij gemaakt hebben ga je vanaf de play-offs, die nog niet helemaal voltooid waren, tot aan de groeps- en knock-outfase. Je komt erachter wat er was gebeurd als het toernooi wel was doorgegaan.” Inmiddels is het spel af en online te koop. “Het spel is al meer dan 400 keer verkocht”, laat Nick weten. “We krijgen veel positieve reacties en zijn blij dat we het EK toch nog een beetje naar mensen thuis kunnen brengen.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief