Bewoners Piusplein zijn afvaldump rond milieupark 'spuugzat'
Foto:

Bewoners Piusplein zijn afvaldump rond milieupark 'spuugzat'

BERGEN OP ZOOM - Het milieuparkje aan het Piusplein in Bergen op Zoom bestaat uit twee containers voor het plastic- en blikafval, één glasbak en een kledingcontainer van Saver. "Het is tegenwoordig vrij normaal dat, ook al zijn de containers nog niet vol, er klein huishoudelijk afval en grof huisvuil bij de containers wordt geplaatst", stelt Martien Huijgens, lid van het Buurtpreventieteam Gageldonk.


Vorige week stond er volgens Huijgens heel wat groot huishoudelijk afval, waaronder een ledikant met matras, een eettafel en twee stoelen, twee kasten en zelfs drie kapotte dubbel-glasramen. "Deze spullen zijn daar in de avond of nachtelijke uren weggezet. Door wie? Dader onbekend." Huijgens heeft Saver ingeschakeld en de volgende dag was de rommel opgeruimd. 

"Maar, zo gaat het al maanden achtereen. Elke dag wordt het gedumpte afval opgeruimd door een medewerker van Saver. De rekening hiervan gaat naar de gemeente en de bewoners betalen via hun afvalstoffenheffing deze extra kosten", stelt Huijgens. Door een buurtbewoner werd hij aangesproken. "Het wordt tijd dat er een camera wordt geplaats, zodat gezien kan worden wie de sluikstorters zijn", was zijn reactie en daar is Martien het helemaal mee eens. "De bewoners van het Piusplein, waar ik zelf ook woon, willen de gemeente dan ook oproepen passende maatregelen te nemen. Dagelijkse controle door handhaving kan al een klein begin zijn."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief