Foto: Louis van der Kallen

Politiek wil Ricky Dinkelberg binnenboord houden bij De Keet

BERGEN OP ZOOM - Wat gaat het college doen om ‘De Keet’ en alles waar die naam voor staat te reactiveren? Dat wil Louis van der Kallen weten, nadat Ricky Dinkelberg afgelopen donderdag bekendmaakte te stoppen met haar vrijwilligerswerk bij De Keet. 


"De Keet was haar levenswerk! Niet het gebouwtje maar wat daar en op het speelterrein gebeurde. Het was haar vervulling van haar vaders leven en werken. Iets doen voor de ‘ander’ en de samenleving. Een ontmoetingsplek waar voor iedereen plaats zou zijn", stelt Van der Kallen die alleen maar lovende woorden heeft voor Dinkelberg.

'De menselijke manier'

"Samenwerken was in haar ziel gebrand. En samenwerken met vrijwilligers deed ze. Kinderen een veilige speelomgeving bieden. Haar buurt netjes houden. Culturen met elkaar laten praten en werken. Bemiddelen. Mensen (nieuwkomers/vluchtelingen) wegwijs maken in de voor hen vreemde Nederlandse cultuur, uitleggen hoe het in Nederland werkt. Dolende zielen een troostend woord bieden en een arm om uit te huilen. Geestelijke bijstand op ‘Ricky’s’ manier. De menselijke manier."

Financiële bijdrage

Toch besloot Dinkelberg afgelopen donderdag om er na zeven jaar een punt achter te zetten. De doorslag was dat ze na zeven jaar om een financiële bijdrage had gevraagd, maar die aanvraag werd afgewezen. "Het bedrag wat ik aan had gevraagd was in mij ogen redelijk, nadat ik zeven jaar zelf een erfenis en vakantiegeld er in heb gepompt. Als ik het gevoel krijg dat ik maar een of andere vrijwilliger ben, dan is het voor mij klaar", laat ze via Facebook weten. 

Tegenwerking

Louis van der Kallen kreeg meteen verschillende telefoontjes en besloot langs te gaan bij Dinkelberg. "Het gaat niet alleen om het gebrek aan medewerking en vertrouwen door representanten van een volkshuisvester als Stadlander, maar ook om de rol van een gemeente die onrust zaait. Voor Ricky en haar vrijwilligers is een gemeente die begint over een benodigde vergunning over iets wat al jaren functioneert iets beangstigend. Ervaren tegenwerking zuigt ook een wondervrouw als Ricky leeg."

Herpakken

Volgens Van der Kallen hebben Ricky en haar vrijwilligers de afgelopen jaren prachtig werk geleverd en de gemeente en de samenleving veel geld bespaard en alles gedaan om een wijk gastvrij en leefbaarder te maken. "Wethouders, bestuurders van Stadlander ga eens kijken bij de Keet en het speelterrein. Het ziet er uit om door een ringetje te halen. Dat komt door de vrijwilligers. Dat is onbetaalbaar. Feitelijk gaat het om jaarlijks een beperkte som geld die nodig is (drie à vierduizend euro). Het bespaart veel en veel meer. Maar wat nog belangrijker is: het zijn mensen die mensen helpen zonder alle (dure) bureaucratie van de zogenoemde professionals. Zorg dat de wondervrouw Ricky zich kan herpakken, want in mijn beleving is de Ricky die ik ken niet klaar met De Keet of haar buurkinderen en haar buurtgenoten die hulp nodig hebben maar met de gemeentelijke ambtenarij/bestuurders en die van Stadlander."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief