PVV Brabant: Provincie moet werk maken van Binnenschelde
Bergse Plaat
Bergse Plaat (Foto: Maikel Boon)

PVV Brabant: Provincie moet werk maken van Binnenschelde

BERGEN OP ZOOM - De provincie moet snel werk maken van de waterkwaliteit in de Binnenschelde. Dat stelt Maikel Boon van PVV Brabant. "Als er nu geen serieuze stappen genomen worden lopen we het risico dat er op termijn helemaal niet meer gezwommen mag worden."


De waterkwaliteit van de Binnenschelde is al jaren problematisch. Al jaren op rij wordt een negatief zwemadvies afgegeven en de waterkwaliteit over de afgelopen jaren staat ook al tijden op ‘slecht’. In Bergen op Zoom is de Binnenschelde dan ook een hoofdpijndossier en een proef om de kwaliteit van het water te verbeteren, waar de provincie ook bij betrokken was, is recent mislukt.

"De provincie is als overheidslaag verantwoordelijk voor de veiligheid van het zwemwater in Brabant, maar als het om de in Bergen op Zoom populaire Binnenschelde gaat lijkt Gedeputeerde Staten deze taak niet serieus te nemen", aldus woordvoerder Maikel Boon. "Het water in de Binnenschelde verkeert al tijden in een beroerde staat, waardoor de negatieve zwemadviezen zich opstapelen. Als er nu geen serieuze stappen genomen worden lopen we het risico dat er op termijn helemaal niet meer gezwommen mag worden en de PVV wil dit absoluut voorkomen, omdat de Binnenschelde voor de recreatie en de economie in Bergen op Zoom van significant belang is."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief